Geschiedenis van aannemersbedrijf R&H Beers

Aannemersbedrijf R&H Beers is een echt familiebedrijf en bestaat sinds 1903. Al ruim honderd jaar zijn wij gevestigd aan de Middenweg 494 te Heerhugowaard de Noord. Sinds 1996 bouwen wij onder de naam Aannemersbedrijf R&H Beers B.V. Inmiddels staat de vierde (!) generatie Beers aan het hoofd van dit hechte familiebedrijf. R&H Beers realiseert nieuwbouw, verbouw, renovatie en onderhoud in alle denkbare vormen. Al generaties lang halen wij voldoening uit het realiseren van de wensen van onze opdrachtgevers.

1903 - Bouwbedrijf P Beers

Het bedrijf is in 1903 opgericht door Piet Beers. Onder de naam Bouwbedrijf P. Beers vestigde zich het aan de Middenweg D66 en dit werd later Middenweg 494. Piet Beers startte met onderhoudswerkzaamheden, maar als snel werd nieuwbouw en verbouw van woningen daar aan toegevoegd. In die tijd waren er nog geen auto’s, werkzaamheden werden uitgevoerd met een bakfiets en een handkar. Piet Beers had twee medewerkers in dienst. Een van de eerste projecten van Bouwbedrijf P Beers was het bouwen van het oude gemeentehuis van Heerhugowaard aan de Middenweg. De bouw hiervan vond plaats in 1914 en werd geraamd op ongeveer 7.600 gulden.

1937 - Bouwbedrijf HJ Beers

Henk Beers nam in 1937 het bedrijf over van Piet Beers onder de naam Bouwbedrijf HJ Beers. Onder Henks’ leiding werd het bedrijf uitgebreid naar vijf medewerkers. Onder de naam HJ Beers zijn de eerste bedrijfspanden gerealiseerd, waaronder het bouwen van de eerste koel- en vriescellen.

1963 - Aannemersbedrijf P&H Beers

De volgende overname volgde in 1963, waar Piet het samen met zijn broer Harry overnam onder de naam Aannemersbedrijf P&H Beers. Onder P&H Beers werd het scala aan werkzaamheden fors uitgebreid. P&H Beers verzorgde talloze renovaties en de bouw van meerdere bedrijfspanden en woningen in de regio. Het bedrijf werd daarom uitgebreid van vijf naar acht man medewerkers.

1996 tot heden - Aannemersbedrijf R&H Beers

In 1996 werd het bedrijf voor de vierde keer overgedragen aan een nieuwe en tevens de huidige generatie: Ronald en Harry Beers. Onder de naam R&H Beers heeft het bouwbedrijf een flinke groei doorgemaakt. In 1997 werd het bedrijfspand en tevens de thuisbasis van R&H Beers gebouwd. Sindsdien beschikt het Aannemersbedrijf over een timmerfabriek, spuiterij en een ruim kantoor. De afgelopen decennia heeft R&H Beers een goede naamsbekendheid opgebouwd dankzij de bouw van bedrijfspanden, dak- en gevelbeplating, koel- en vriescellen en betonwerkzaamheden.